EXPRESS

Beställ Nu

KÖP NU. BETALA SEN

MED KLARNA

15% Rabatt

Kod: NWS15

FORTRESS Cricketmatta Test Grade-kvalitet (Vävd konstgräsmatta)

FORTRESS Cricketmatta Test Grade-kvalitet (Vävd konstgräsmatta)

Rea
 • Test Grade Cricket Matting | Net World Sports
 • Test Grade Cricket Matting | Net World Sports
 • Test Grade Cricket Matting | Net World Sports
 • Test Grade Cricket Matting | Net World Sports
 • Test Grade Cricket Matting | Net World Sports
 • Test Grade Cricket Matting | Net World Sports
 • Test Grade Cricket Matting | Net World Sports
 • Test Grade Cricket Matting | Net World Sports

Vår vävda cricketmatta i Test Grade-kvalitet är de konstgjorda cricketmattornas “Rolls Royce”. Populär och använd av County cricketklubbar, ECB och ICC. Passar för cricketspelare på alla nivåer och åldrar. Finns i två bredder: 2.74m och 3.65m samt tre längder 10m/15m/30m . Uppgradera med en stötdämpande underlagsmatta (se tillbehören nedan).

Special Price 21 449,99 kr

Ordinarie pris 24 749,99 kr

I lager

FORTRESS CRICKETMATTA I TEST GRADE KVALITET – ANVÄNDS AV COUNTY KLUBBAR

Test Grade Cricketmattor

CRICKETMATTORNAS “ROLLS ROYCE”

Våra cricketmattor i test grade-kvalitet är cricketmattornas “Rolls Royce”. Populära bland County cricketklubbar, ta din träning till nästa nivå med dessa högkvalitativa mattor.

Cricketmattor

FLERA LÄNGDER & BREDDER

Cricketmattorna finns i två bredder: 2.74m & 3.65 samt tre länger: 10m, 15m & 30m för att passa dina behov, cricket mattorna har en extremt god beräknad livlängd på 7-10 år.

Cricket stötdämpande underlag

UPPGRADERA MED STÖTDÄMPANDE UNDERLAG

Maximera cricketmattans prestanda genom att använda den tillsammans med stötdämpande underlagsmattor, du hittar dem genom att klicka HÄR. Underlagsmattorna absorberar effektivt stötar från spelare/bollar vilket ökar mattans hållbarhet.

Beskrivning

Cricketmatta i Test Grade-kvalitet – Cricketmattornas "Rolls Royce"

Denna konstgjorda cricketmatta i vävd kvalitet används av många County cricketklubbar och ICC/ECBs träningsanläggningar över hela världen. Tillverkad i Storbritannien, mattan levererar högsta prestanda, ger konsekventa bollstudsar och spinn, och är designad för 7-10 års användning.

Denna matta är lämplig för cricketspelare på alla nivåer och åldrar och kan användas både inomhus och utomhus. Passar även för att skapa en konstgjord match wicket eller för att bilda fält för kast/slagträning.

Realistiska studsar & spinn som på naturligt gräs

Den här vävda cricketmattan är den närmaste du kommer att spela på en naturlig gräsplan. Kombinationen av den 8mm tjocka mattan och 6mm stötdämpande underlagsmattan ger bollen rätt studsprestanda (inte för hög eller för låg) när de installeras på rätt sorts underlag. Det ultrafina garnet med hög densitet förbättrar mattans grepp för bollen vilket skapar den rätta spinnen, därför används mattorna flitigt av County cricketklubbar.

Stark väderbeständig konstruktion

Det gröna garnet (konstgrässtrån) är tillverkat av högprofil (tjock) polypropen (HDPP) som är 100% skyddat mot röta och UV-behandlat för att det inte brytas ner i solen. Garnet är vävt (tvärbundet) och tillsammans med fiberbasen ger de mattan extrem stryka, lång hållbarhet och maximal prestanda.

5 års garanti och livslängd upp till 10 år

Vår cricketmatta är stark, robust, hållbar och 100% väderbeständig. Den levereras med 5 års garanti (när den är korrekt installerad/underhållen) och har en beräknad hållbarhet på 7-10 år. Livslängden påverkas av installationen, underhållet och användningen av mattan.

Konsekvent prestanda

Varje konkurrent kan säga att deras konstgjorda cricketmatta kommer att hålla i flera år, men det är meningslöst om prestandan försämras över tid och en dålig spelyta uppstår. Detta beror främst på att det gröna garnet (konstgrässtråna) vrider sig snett eller lutar åt ett håll efter en tid vilket skapar inkonsekventa oregelbundna studsar och dåligt grepp/bollspinn.

Vår cricketmatta i test grade-kvalitet är tillverkad med ett speciellt tvärbundet garn som inte viker sig. Detta gör att garnet på vår testkvalitetsmatta inte kommer vrida sig snett eller luta åt sidan, trots många år av intensiv användning. Denna teknik gör att den konstgjorda cricketmattan har marknadens mest naturliga bollstudsar och spinnprestanda.

Stötdämpande underlagsmatta (Klicka HÄR för att köpa)

Stötdämpande underlagsmatta av 6mm polyester, det perfekta komplementet till vår cricketmatta i test grade-kvalitet. Mattan absorberar effektivt stötarna från spelare och bollar som träffar ytan. Detta ökar cricketmattans livslängd, minskar belastningen på  spelarens leder och det förbättrar bollens studsprestanda för ännu mer realistisk känsla och prestanda som på naturliga gräsbanor.

Installationsråd

Det finns två typer av baser/underlag som är lämpliga för installation av denna cricketmatta:

1. Aggregerad/dynamisk bas:

 • Detta är den bästa typen av bas/underlag du kan installera din matta på (för bästa bollprestanda) vilket rekommenderas av ECB. Det ger också bättre/snabbare dränering av regnvatten jämfört med betongunderlag. Det nedre 50mm-skiktet fylls med kalksten eller granit. Mellanskiktet består av ogräsbekämpande markduk (100g/m2 eller högre). Det översta 50mm-skiktet fylls med 6mm granitdamm eller sand. Vi rekommenderar en kantram av trä som håller ihop basen, speciellt om du behöver flera fält med cricketmattor. Du fixerar sedan en stötdämpande underlagsmatta innan du lägger på en cricketmatta i test grade-kvalitet eller klubb-kvalitet och säkrar med med skruvar eller spikar.

2. Betong/asfalt bas:

 • Detta är populärt kostnadseffektivt alternativ som varar i flera år med minimalt underhåll. Ta hjälp av en byggfirma eller gör-det-själv med återvunna material för din hemmainstallation. ECB och professionella cricketspelare anser ofta att bollen studsar för högt/hårt jämfört med aggregerade baser, men skolor/hemmainstallationer anser att det är acceptabelt för träning. Nedersta 25-50 mm skiktet är fyllt med sand eller krossad sten. Mellanskiktet består av100 gsm ogräsbekämpande markduk. Toppskiktet består av 50mm-100mm lager betong. Vissa byggare föredrar att använda asfalt istället för betong eftersom det har bättre dränering, sätter sig snabbare att sätta och är mjukare (ger bättre bollstuds). Återigen rekommenderar vi en kantram av trä för att hålla materialen 

Praktiskt underhållstips

Håll cricketmattan regelbundet ren och fri från lera och mossa med en stel borste, vatten och mossrengöringsmedel. Detta förlänger den konstgjorda cricketmattans livslängd och säkerställer naturliga, jämna studsar varje gång bollen träffar mattan.

Specifikationer

CRICKETMATTA I TEST GRADE-KVALITET SPECIFIKATIONER

FINNS I DESSA STORLEKAR:

 • Bredder: 2.74m & 3.65m
 • Val av längder: 10m, 15m & 30m

MATERIAL:

 • Vävd cricketmatta (Med struktur)
 • Mattans garn är tillverkat av ultra högdensitets polypropylen (HDPP)
 • Garnet är vävt (tvärbundet) till den kraftiga fiberbasen
 • Mattans tjocklek: 8 mm
 • Vikt: 1.47 kg per kvadratmeter
 • Basen har stansade hål för snabbare dränering av regnvatten

ÖVRIGT:

 • Garnfärg: Grön
 • UPPGRADERA MED STÖTDÄMPANDE UNDERLAGSMATTA (se tillbehören ovan) – Ökar cricketmattans livslängd och övergripande prestanda
 • Denna högkvalitativa matta är stark, lätt att installera, 100% väderbeständig och UV-behandlad för bästa hållbarhet