Expressfrakt Vänta inte, Spela nu

Kontakta Oss

Måndag - Fredag 10:00 - 13:00

Öppettiderna kan variera under helgdagar.

Besök vår Hjälpsida för information om beställningar, leveranser och returer.

Alternativt kan du använda formuläret nedan för att komma i kontakt med vårt team. Vänligen ange all beställningsinformation, annan relevant information och fotografier vid behov så att vi kan svara på din fråga så snabbt som möjligt.

RING TILL OSS:
46 8 506 385 43
SKRIV TILL OSS:
  • Net World Sports
  • Bryn Lane
  • Wrexham Industrial Estate
  • Wrexham, Storbritannien
  • LL13 9UT
FÖRETAGSNUMMER:
06899671
MOMSNUMMER:
946544201

5 MOST POPULAR QUESTIONS SE

Kan jag returnera en artikel?

Självklart kan du det. Förutsatt att det är inom 14 dagar från köpet, om du inte är helt 100% nöjd med din beställning, kontakta oss så snart som möjligt så att vi kan försöka lösa problemet - i många fall kommer vi att hitta en lösning så att du inte ens behöver returnera dina varor.

Tillhandahåller ni fri frakt eller kommer jag att debiteras?

Vi håller våra produktpriser så låga som möjligt, tyvärr betyder det att vi inte kan erbjuda fri leverans. Även om vi tack vare det omfattande utbudet av kurirer vi använder kan erbjuda ett fantastiskt urval av leveransalternativ till extremt konkurrenskraftiga priser. Våra leveranskostnader är baserade på vikten av produkter du köper, så kommer att variera från produkt till produkt. Hela utbudet av leveransalternativ och kostnader är tydligt i din varukorg innan du går till kassan, så det kommer inte att bli några otäcka överraskningar när du väl har gjort det har bekräftat din beställning.

Hur skapar jag ett konto?

Först och främst välkommen till Net World Sports! Registrera dig nu, det finns många fördelar med att ha ett NWS-konto, inklusive en snabbare kassaupplevelse, snabb omordning och ett enkelt sätt att hantera din information.

Kan jag spåra min beställning för att övervaka dess framsteg?

När din beställning har skickats från vårt lager och den flyger över till dig får du en e-postuppdatering inklusive fullständig spårningsinformation så att du kan kontrollera framstegen på den relevanta kurirens hemsida. Observera - Royal Mail är för närvarande inte en spårad tjänst. Om du har problem med att spåra din beställning eller önskar leverera leverans instruktioner, vänligen kontakta vår kundtjänst så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. Alternativt kontakta kuriren direkt.

Hur kan jag vara säker på att min beställning har gjorts?

När du har slutfört vår kassaprocess kommer du automatiskt att få en orderbekräftelse via e-post innehåller alla viktiga detaljer om ditt köp, inklusive ditt unika ordernummer som du bör behålla praktiskt om du skulle behöva kontakta oss om något. Observera att du inte får några spårningsinformation om din beställning i det här e-postmeddelandet – du kommer att få ett separat meddelande när dina varor har skickats från vårt lager.

Mer

Våra utmärkelser

The Sunday Hundred Award Logo
The Lloyds Bank British Business Excellence Award Logo
The Sunday Times BDO Profit Track 100 Award Logo
Great British Entrepreneur Awards 2022 Award Logo
Growth Index 2022 Award Logo
Tillbaka till toppen